dissabte, 17 de setembre del 2016

Abans de començar

Abans de començar qualsevol matèria, va bé tenir en compte què hi entrarà i de quina manera serà avaluada.
Això és el que trobaràs aquí.


L'assignatura de Literatura universal és una optativa que s'ha d'impartir a primer de Batxillerat i de la qual us podeu examinar o no a la selectivitat, si és que hi ha selectivitat quan vosaltres acabeu segon de batxillerat, que això, què voleu que us digui, per a mi és també un misteri: http://www.informat.cat/pau/.

Com que és una optativa, se suposa que l'heu escollida perquè us agrada llegir, tot i que sembla que, força vegades, hi ha qui ho fa per fugir de l'optativa que coincideix amb la franja horària on és. Vull dir amb això que fàcilment hi pot haver en aquesta aula alumnat que el que vol és no fer l'assignatura X, i a qui no entusiasma la idea de passar-se un curs envoltat de llibres obligatoris... culpa del sistema esclar, però com que no fem res per canviar-lo, a part de queixar-nos, que sempre ens surt bé, el que s'ha de tenir clar, des del principi, és que aquesta assignatura està concebuda així: no és una història de la literatura universal, sinó que vol fer l'estudi aprofundit d'una sèrie de llibres que vénen triats des del Departament d'Ensenyament: 
http://educacio.gencat.cat/documents/IPCNormativa/DOIGC/lectures_batx.pdf


Aquest curs, concretament, els llibres que haurem de llegir i analitzar són:

1. Diversos autors: Antologia de poesia universal. (poesia)















2. Sòfocles, Èdip Rei. (teatre)












3. William Shakespeare, Hamlet. (teatre)




















4. Voltaire, Càndid o l’optimisme.


















5. Emily Brontë, Cims borrascosos. (novel·la)















5. James Joyce, Dublinesos. (contes)


















Són bons? Depèn dels gustos, esclar. Ja anirem veient si ens agraden o no, i ja anirem veient també que, independentment d'això, de tots en podem aprendre coses.

I ara trobareu com s'avaluarà l'assignatura:


  • Com que cada llibre és diferent de l'anterior, no podem fer avaluació contínua: per aconseguir aprovar l'assignatura, per tant, s'hauran d'aprovar tots els llibres, cosa que implica que hi haurà d'haver, després de cada avaluació, un control de recuperació per aquells que no ho hagin aconseguit .
  • A la primera avaluació s'estudiarà el primer terç de l'AntologiaÈdip rei i Cims borrascosos; a la segona, el segon terç de l'Antologia, Hamlet i Càndid o l'optimisme i a la tercera, l'últim terç de l'Antologia i Dublinesos, tal i com vam quedar a classe.
  • La manera d'aprovar cada llibre s'anirà decidint al llarg del curs, com que som un grup poc nombrós podem fer-ho seguint més d'un mètode i així anirem aprofundint amb tot allò que té a veure amb el treball amb textos literaris, des de la memorització fins a la creació.
  • De tota manera, ha de quedar clar que si un llibre s'aprova queda aprovat fins al setembre i l'alumne només s'ha de presentar als llibres que li quedin suspesos si li'n queden.
Pel que fa a la possibilitat de millorar la nota mitjana final, ja n'anirem xerrant quan ens anem coneixent.

Em sembla que no m'he deixat res, si teniu alguna pregunta, òbviament, podeu fer-la.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada